gondolatok útközben

AnimAnna

AnimAnna

Simba projekt - kerítést az árvaházhoz

2017. december 10. - Békefi Anna

A kongói önkéntes munkám idejére célirányos gyűjtést indítok itt az AnimAnna blogon, amit szeretnék néhány szóval bemutatni, és a Te segítségedet is kérni! 
Minden pici segítség is sokat számít errefelé, ha akár 2.000 - 5.000 Ft-tal segítenéd a mi szükségünket, azért is nagyon hálásak lennénk!

A 15 éve működő budapesti Afrikáért Alapítvány 2008-ban vállalta fel, hogy árva gyermekeket vesz magához és az iskolaépület mellett egy kis árvaházat  is  létre hozott. A tíz árva mára szépen felcseperedett, hárman közülük az idei tanévben fognak érettségizni. Öröm látni őket, ahogy közösségben, egymásnak családot jelentve élnek és szövögetik az álmaikat a jövőről, amire az alapítvány és támogatói segítségével esélyt kaptak. Mindannyian egyetemre szeretnének menni, ami a célba ért munka egyik legnagyobb visszaigazolása. Egy későbbi posztban részletesebben is be fogom mutatni a kedves, izgalmasan formálódó személyiségű árvákat, és a La Providence árvaházbeli mindennapjaikat.

Most sürgős segítségre van szükségünk. 20171121_091829.jpg
Az árvaház - ahogy az iskola is - Kinshasa egyik szegénynegyedében található, ahol rossz a közbiztonság, gyakoriak a betörések és lopások. 2009-ben készült el az első kerítés, de a szűkös anyagi keretek miatt, csak egy könnyűszerkezetes változatot születhetett. Ez a rossz szándékkal érkezőket kívül tartja, de a nagyobb viharokban folytonosan megrongálódik. És most ismét elkezdődött az esős évszak, ami óriási égszakadással, nagy széllel is jár, és sziszifuszinak tűnik a küzdelem a kerítés újabb és újabb felállításával.

Szeretnénk a teljes szakaszon 3 méter magas, vastag, téglából épült kerítést építtetni, amely hosszútávon áll ellen az időjárás viszontagságainak és garantálja a biztonságot az árva gyerekek védelme érdekében. Nagy munka, nagy összeg, nemes cél. Tudom, hogy különösen a Karácsony közeledtével mindenkinek be kell osztani az amúgy sem elegét, de ha szívesen segítenétek bármilyen kisebb vagy nagyobb összegű pénz adománnyal a Simba projektet, azért nagyon hálásak lennénk, és kézzel fogható, hosszútávon fennmaradó eredményét láthatnátok a felajánlásnak a megépült kerítés formájában. A munkálatok első részéhez várhatóan mintegy 3.000 dollárra lesz szükségünk.

Hogyan juttathatod el az Afrikáért Alapítványhoz támogatásodat?
 Banki átutalással erre a számlaszámra: 16200010-10039959  (Magnet bank)
 Bankkártyás fizetéssel ide kattintva az alapítványi honlapon keresztül. 
Kérlek, a közleményben tüntesd fel a Simba projekt megnevezést, hogy adományod  e konkrét projektet, az árvaházi kerítés megépülését szolgálja!

Hálásan köszönjük a segítséget előre is minden jó szívű támogatónknak!
Ígérem, hogy időről időre beszámolok majd a gyűjtés állásáról és az elkészült kerítést is bemutatom majd képekben.

Az alábbi fotókon hadd mutassam be Neked Denzu-t, az egyik végzős árva fiút, és azt, hogy ő milyen szépen gondozza az árvaház kertjét. Valamint a kerítés jelenlegi állapotát a legutóbbi vihar után.

dinzu_vizszintesre_vagott.jpg

20171121_091757.jpg

20171121_091820.jpg

20171121_091913.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animanna.blog.hu/api/trackback/id/tr4713469749
süti beállítások módosítása